Friday, November 25, 2011

11. loeng – Multimeedium kodus

DLNA (Digital Living Network Alliance) on enam kui 240 liikmega mittetulunduslik organisatsioon, mille liikmed on seadnud endale eesmärgiks muuta kasutajatele digifotode, muusika ja videote jagamine ning esitamine standardseid tehnoloogiaid kasutades võimalikult lihtsaks. Minu kodutööks oli valida üks seade, ning seda kirjeldada.

Mobiilsed seadmed on viimastel aegadel kogunud populaarsust just mitte helistamise, vaid arvuti, televiisori ja digikaamera asendajana, ehk siis rohkem meediaseadmena. Mobiilsetel seadmetel on muidugi miinuseid arvuti ja televiisoriga võrreldes, näiteks ekraani väike suurus, mis mängib küll suurt rolli internetikasutamisel ja filmide vaatamisel, kuid see-eest tagab selle, et seade on väga väike, ning mahub taskusse, mis lubab seadet igal pool kergelt kaasas kanda.

Mina isiklikult olen mobiilitootjate osas suur Sony Ericssoni toetaja ning pooldaja. Arvan, et vanemad mudelid olid klassist omaette, kuid viimastel aastatel on nende toodete kvaliteet drastiliselt langenud. Küll aga jäi mulle uutematest toodetest silma Sony Ericsson Xperia Arc, mis on ka DLNA standarditele vastav ning vastavalt sertifitseeritud.

Välimuse poolest on Xperia Arc väga soliidne, õhuke ja kerge, kuid suur. Suurus on eelkõige tingitud 4.2 tollisest 16 miljoni värviga ekraanist. Ekraan on puutetundlik, ning koosneb 480x854-st piklist. Toode sisaldab endas valjuhääldit, ning 3.5 mm audiosisend. Xperia Arci sisemäluks on 320 MB, ning tema RAM on 512 MB. Et oleks mugavam suuremas koguses meediat hallata ning hoiustada, on lisaks kaasas 8 GB-ne nälukaart, mida saab vajaduse korral välja vahetada, ostes 32 GB-se mälukaardi. Suurem mälukaart on vajalik just sellisel juhul, kui kasutaja on suur muusika - ning filmihuviline, sest telefon toetab MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA v9, AMR, MIDI, MPEG-4, WMV formaadis meediat. Sama moodi võtavad ruumi ka mobiili sisse ehitatud kaameraga tehtud pildid ning videod. Xperia Arc’l on 8,1 MP kaamera, ning HD-video salvestamise (720p) võimalus. Kaamerakasutust teevad mugavamaks Sony CMOS-sensor Exmor R™, nutikas 2,46-kordne digisuum, autofookus, puutefookus, foto- ja videovalgustus, pildistabilisaator, geosildistamine, näotuvastus, naeratusetuvastus Smile Shutter™. Väga oluline omadus mobiilide juures on ühenduvus teiste meediaseadmetega. Xperia Arc’i on võimalik teiste meediaseadmetega ühendada ning andmeid vahetada Bluetoothi ning USB-kaabli abil. Telefon sisaldab tänu sisse ehitatud WLAN-modemile ka palju veebirakendusi, nagu Facebook, YouTube jne, mille abil saab jagada kaameraga tehtud pilte ja videosid. Kogu süsteem on juhitud operatsioonisüsteemi Android™ 2.3 (Gingerbread) poolt, mida veab 1 GHz Qualcomm MSM8255 protsessor.

Mulle meeldib Xperia Arc, just teiste mobiilidega võrreldes, oma suure ja kvaliteetse ekraani poolest, mis võimaldab hästi ära kasutada potentsiaali internetti kasutades, meediat tarvitades või mängides, ja mida pakub hea kaamera ning võimas protsessor. Seetõttu ma rohkem kasutakski antud mobiilset seadet meelelahutuseks.

Mis mulle antud telefoni juures ei meeldi, on füüsilise klaviatuuri puudumine, mis annaks kindlama ja mugavama tunde tekstisisestusel. Kuid viriseda ei saa, sest füüsilise klaviatuuri lisamine muudaks oluliselt mobiili mõõtmeid ja kaalu.

No comments:

Post a Comment